Dit zijn de meest bezochte Nederlandse steden

Stedentrips zijn ontzettend populair binnen het toerisme. Steeds meer mensen kiezen voor een korte trip naar één van de mooiste steden van Europa. Toch hoef je ons leuke landje niet per se uit voor een gezellige stedentrip. De leukste steden vind je namelijk gewoon in Nederland. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de drie meest bezochte steden voor je op een rijtje gezet.

Amsterdam

In het lijstje met meest bezochte toeristische steden van Nederland mag Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Onze hoofdstad is zeer geliefd bij zowel buitenlanders als Nederlanders. Dit is onder andere te danken aan de vele culturele activiteiten in onze hoofdstad. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de mooiste museums, of een tochtje maken over de grachten. Vergeet ook vooral niet om te genieten van de grote binnenstad, waar je zowel lokale winkeltjes als grote internationale winkelketens kunt vinden.

Den Haag

Naast Amsterdam is ook Den Haag een grote toeristische trekpleister. In Den Haag vindt je niet alleen de Eerste en Tweede kamer, maar kun je ook genieten van prachtige architectuur. Vergeet vooral niet de VVV van Den Haag te bezoeken, zodat je één van de leuke wandel- of fietsroutes kunt uitproberen. Vanuit Den Haag ben je zo in Scheveningen, dat beschikt over één van de mooiste stranden en boulevards van Nederland. Perfect voor een zomers stedentripje.

Utrecht

De populariteit van Utrecht is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Deze groei is te danken aan de gezelligheid in de binnenstad. Hier vindt je niet alleen de grootste winkelketens van de wereld, maar kun je ook genieten van een groot aantal lokale ondernemers. Daarnaast beschikt Utrecht over een groot aantal restaurants, café’s en lunchrooms. Je kunt dus tot in de late uurtjes van deze prachtige stad genieten. Houdt je meer van een culturele stedentrip? Ook dan is Utrecht geschikt voor jou! Zo kun je bijvoorbeeld genieten van mooie museums, of een bezoekje brengen aan de Domtoren.